Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

κλειστα 2 σχολεια λογω ΓΡΙΠΗΣ!


Κλειστό για μία εβδομάδα θα παραμείνει το λύκειο Μελισσίων, μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νέας γρίπης σε μαθητές, ενώ για τις επόμενες τέσσερις ημέρες θα παραμείνει κλειστό και το 4ο λύκειο στο Χαϊδάρι όπου τριάντα μαθητές και μία καθηγήτρια νόσησαν από τον ιό. Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα στα σχολεία, συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Πανδημίας, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα για τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες εφτά ημέρες θα είναι κλειστό το λύκειο Μελισσίων όπου αρκετοί μαθητές νόσησα από τη νέα γρίπη. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί τα πρώτα κρούσματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου που εμφάνισαν τα συμπτώματα του ιού.

Να σημειωθεί ότι στο τέταρτο λύκειο Χαϊδαρίου τριάντα μαθητές και μία καθηγήτρια είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ άλλες δύο, περιμένουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Από την πλευρά τους οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί και διαβεβαιώνουν ότι ακολουθούντα τα διεθνή πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συνιστούν σε μαθητές και γονείς, να δείξουν υπευθυνότητα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.

Από τους 30 μαθητές οι οποίοι εμφάνισαν τα συμπτώματα του ιού ένας δεκαεξάχρονος νοσηλεύεται με πνευμονία στο νοσοκομείο χωρίς όμως η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία. Τόσο το τμήμα Α3 του 4ου Λυκείου στο Χαϊδάρι όσο και η δευτέρα και τρίτη Λυκείου Μελλισίων θα παραμείνουν κλειστές έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι επιστήμονες λένε πως τα παιδιά που νοσούν θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι καθώς μόνο με αυτόν το τρόπο περιορίζεται η διασπορά του ιού ανάμεσα στους μαθητές . Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής .

Τόσο οι υπεύθυνοι των δύο Λυκείων όσο και οι επιστήμονες που ενημέρωσαν γονείς και μαθητές καθησυχάζουν λέγοντας ότι τηρούνται όλα τα διεθνή πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας . Επιπλέον, οι απολυμάνσεις δεν είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των ιών.

Πηγή:http://www.ert.gr

1 σχόλιο:

  1. Τεικά ή γρίπη ξεπεράστηκε ή ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις. Μακάρι να ισχύει το πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή